Obvinený vo väzbe, požiar v Orkucanoch

28.11.2004 Celý región

Obvinený vo väzbe:\r\nPolicajný vyšetrovateľ trestne stíha a vzniesol obvinenie 20-ročnému Sabinovčanovi, v minulosti 2 x trestanému, pre trestný čin krádeže v...
Obvinený vo väzbe:
Policajný vyšetrovateľ trestne stíha a vzniesol obvinenie 20-ročnému Sabinovčanovi, v minulosti 2 x trestanému, pre trestný čin krádeže vlámaním. Obvinený mladík v štvrtok 25.11.2004 spolu s maloletým páchateľom vykonali krádež vlámaním do 3 os. mot. vozidiel v Sabinove, čím spôsobil škodu celkom 3.100, - Sk.

Dňa 26.11.2004 bol rozhodnutím Okresného súdu v Prešove obvinený vzatý do väzby. Vyšetruje ÚJKP OR PZ v Prešove.

Požiar:
V piatok 26.11.2004 v čase o 19:20 hod pracovníci HaZZ Sabinov oznámili na OO PZ Sabinov, že došlo k požiaru rodinného domu v Sabinove - Orkucanoch. Hasiči pri likvidácii požiaru, v izbe našli obhorenú mŕtvolu 77-ročnej ženy z Orkucian. Bola nariadená súdnoznalecká pitva. Na miesto boli privolaní aj zisťovatelia príčin požiarov z KR a OR HaZZ Prešov. Ako pravdepodobnú príčinu požiaru určili iniciovanie otvoreného ohňa od sviečky v miestnosti, kde k požiaru došlo. Podľa vyjadrenia dcéry, nebohá sviečku často užívala ako zdroj svetla, napriek upozorneniam zo strany rodinných príslušníkov, že je to nebezpečné. Požiarom izby vznikla škoda vo výške 100.000, - Sk. Vyšetruje odd. skrat. vyšetrovania Sabinov ÚJKP OR PZ Prešov.
 

Vyberte región

mark